Enkla Trädgårds Tips och tricks

Rachel Kramer– 2013

1. För att ta bort saltavlagringar som bildas på lerkrukor, så kan du kombinera lika delar vinäger, alkohol och vatten i en sprayflaska. Applicera blandningen i eller utanpå krukan och skrubba med en plastborste. Låt krukan torka innan du planterar något i det.

2. Hindra att smutsen kommer in under naglarna medan du arbetar i trädgården, så kan du dra naglarna över en hård tvål. Då det effektivt tätar undersidan av dina naglar så att smuts inte kan samlas där. Sen när du är klar i trädgården, använda en nagelborste för att ta bort tvålen och dina naglar kommer vara rena.

3. Förhindra att linan på din strängtrimmer fastnar eller går av, gör så här; behandla den genom att spraya lite vegetabilisk olja på den innan du sätter fast den i trimmern.

Luke McGuff – 2015

4. Använd ett långskaftad trädgårds verktyg till en måttstock! Lägg ett långskaftad trädgård verktyg på marken, och bredvid den placera ett måttband. Med hjälp av en permanent markör, markera meter och centimeter  märken på handtaget. När du behöver lite mer exakta utrymmen för växter (från bara ett par centimeter till någon meter) så har du redan en mätanordning i handen.

5. Små lerkrukor är perfekta miniväxthus för att skydda unga plantor från den plötsliga kylan på natten och skydda plantan från frost eller att den fryser.

6. Skapa helt naturliga markörer genom att skriv namnen på växterna (med en permanent markör) på de plana ytorna av stenar i olika storlekar och placera dem vid eller nära basen av dina växter.

7. Har du bladlöss? Du kan skölja av dem med en stark tryckvåg av vatten från slangen eller med insektsbekämpning tvål. Men här är ett annat förslag, en som är mycket roligare; Linda en bred remsa av tejp runt handen, klibbiga sidan ut och klappa blad av växter angripna av bladlöss. Koncentrera dig på undersidan av bladen, eftersom det är där de små rackarna gillar att gömma sig. Du riskerar inte att skada blommorna!

Ron Frazier – 2014

8. Nästa gång du kokar eller ångar grönsaker, inte häll inte vatten i avloppet, använda den för att vatten krukväxter, uteplats växter och du kommer bli förvånad över hur växterna svarar på ”grönsakssoppa.”

9. Använd överblivna te- och kaffe skäl att surgöra jord syra-älskande växter som azaleor, rhododendron, kamelior, gardenias och även blåbär. Ett lätt stänk, en gång i månaden kommer att hålla pH-värdet i jorden på den sura sidan.

10. Det snabbaste sättet i världen för att torka örter på sommaren: bara lägga ett ark tidningen på sätet i bilen, ordna örter i ett enda lager, sedan rulla upp fönstren och stänga dörrarna. Dina örter torkas snabbt till perfektion. Vad mer, kommer din bil luktar bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *