Framtidens teknik redan idag!

Kārlis Dambrāns – 2016

Microsoft HoloLens blir världen till en hallucinatorisk syn.

Ända sedan Microsoft visade upp sina HoloLens glasögon; en prototyp som tillåter bäraren att uppleva ”augmented reality”, tidigare i år, så har det funnits mycket prat kring Tech World. Glasögonen använder holografisk teknik samt Microsofts Windows 10 programvara för att lägga ett lager av digitala bilder ovanpå användarens syn så den påverkar bärarens syn av verkliga världen. En användare kan stirra på sin vardagsrumsvägg och se allt ifrån digitala objekt, videospel till videokonferenser. Ännu viktigare, användaren kan interagera med de digitala objekten. En tidig version av HoloLens kommer att finnas tillgänglig för utvecklare under 2016 för 3000 dollar. Konsumenterna kan komma att behöva vänta tills 2017.

GoPro Karma drönare kommer att kunna göra super-HD videos ifrån luften.

Videokamera tillverkare GoPro kommer att ta till skyarna i 2016 med lanseringen av sin första drönare, som kallas Karma. Företaget har inte sagt mycket om den faktiska drönare annan än att de publicerat en video som verkar visa bilder tagna ifrån luften. Men rapporter spekulerar att de kommer bli en quadcopter som skryter med 4K video upplösning och bildstabilisator, bland annat.

Shinya Suzuki – 2015

Nästa Apple Watch kommer att ha en kamera och flera sensorer.

Apples andra Smartwatch kommer att presenteras i mars och kan levereras i april, enligt Mark Gurman av 9to5Mac. Den nya versionen av klockan förväntas innehålla en inbyggd videokamera, vilket möjliggör snabb Facetime videosamtal. Det finns också rykten om att klockan kan stödja speciella ”smarta band” packade med sensorer som kan göra allt från att övervaka blodtryck till kroppstemperatur.

Det ryktas att Microsofts Surface Telefon kan vara bolagets sista chans gällande smartphones.

Microsofts sista och bästa hopp om att bli en aktör på marknaden för smartphones kan vila på Surface telefonen. Ryktet om enhet, som Microsoft inte har officiellt erkänt, med smeknamnet ”Panos Phone” med hänvisning till Surface chefen Panos Panas. Enligt en rapport i Windows Central, experimenterar Microsoft fortfarande med olika mönster och formfaktorer. Chip-skaparen Intel kan också vara inblandade. Oavsett så förväntas inte telefonen före sommaren 2016.

Facebook på arbetsplatsen låter dig prata med dina kollegor som dina Facebook-vänner.

Inget mer smygande med Facebook under arbetstid. En specialversion av Facebook, gjord speciellt för arbetsplatsen, förväntas att bli lanserad under 2016. Facebook har testat ”Facebook at Work” med en ett par hundra företag under stor del av förra året. Arbetet versionen är nästan exakt som vanliga Facebook, men ”tweaked” något för en företagsmiljö. Facebook planerar att lansera produkten gratis och kommer att erbjuda premium-funktioner åt företag som väljer att betala för det.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *