Upptäcka hem vatten behandling lösningar

En mängd hem vattenreningssystem finns idag. De vattenreningsprodukter som du har att välja mellan inkluderar olika tekniker och olika enheter för användning i olika områden runt huset. Här är en titt på dina val.

Teknik

RO eller omvänd osmos hem vattenreningssystem var mycket populär på en gång, men eftersom de inte tar bort klor eller kemikalier och tar bort hälsosamma mineraler, var en bättre lösning behövs. Företag som gör RO vattenreningsprodukter beslutat att lösningen var att lägga till ett kol filtreringssteg. Som tog hand om den klor, men inte de andra problemen.

Systemen fortfarande de-Mineralize. De är högt prissatta. Installationen är dyr och underhållsfrågor är många. De använder el och skapa flera liter avloppsvatten ( Kingspan Slamavskiller ) för varje gallon som rengörs. Operationen är mycket långsam, så kan skapas endast ett begränsat antal gallon per dag.

Destillation hem vattenreningssystem också ta bort mineraler, utan att ta bort kemikalier. Liksom RO, de är dyra och kräver mycket el. Inget avloppsvatten skapas utan rengöring måste utföras regelbundet. Systemen används sällan i hemmen, i dag.

Flerstegs selektiv filtreringsvattenreningsprodukter är toppmodern teknik. De kombinerar kraften av kol för att avlägsna klor, lukt och vissa kemikalier, med andra filtreringsmedier att rikta dessa kemikalier som är svåra att ta bort.

De bästa som använder jonbyte för att avlägsna bly och kopparjoner och ersätta dem med mineral natrium och kalium. En micron filtreringssteg används också för att avlägsna bakteriella cystor, som är resistenta mot klorering och andra sediment. Genom en process som kallas adsorption, till och med gasformiga föroreningar, såsom trihalometaner, avlägsnas.

Enheter

Bärbara flaska typ vattenreningsprodukter är idealiska för resenärer, studenter och andra som kan behöva en tillfällig lösning. Den utbytbara filter avlägsnar bly, klor och andra kemikalier.

För köket, både under disken och bänkskivan hem vattenreningssystem finns tillgängliga. Under disken enheter är dyrare och kräver en rörmokare hjälp att installera. Countertop enheter är den mest prisvärda och enkelt installeras av husägare. Countertop system kan även användas på badrum kranar.

För dusch, är det bästa valet flerstegsteknik som beskrivits ovan. Vissa bara ta bort klor, men THM exponeringen är ännu farligare för hälsan och oftast förekommer i duschen. Dusch vattenreningsprodukter rekommenderas av dermatologer, astma och allergispecialister. Klor inandning utlöser astmaanfall och är en vanlig allergen.

Hela hem vattenreningssystem kan vara billigare än flera system i hela huset. Jämför produktens prestanda data innan du köper, eftersom dessa vattenreningsprodukter varierar kraftigt i kvalitet och pris. Vissa avlägsna bara klor och andra inte bort kemikalier alls. Läs om de föroreningar som finns i din vattenförsörjning och väljer därefter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *