Hur förstärkt verklighet kan förändra online spelandets landskap

En stor innovation inom spelvärlden var helt klart VR men det är en teknologi som har funnit väldigt länge utan att kunna appliceras på ett bra sätt, då man saknade bra sätt att styra i spelen. Men nu var det AR eller förstärkt verklighet som vi skulle ta upp då det kan helt komma att förändra spelvärlden. Det absolut bästa exemplet som finns idag är hysterin som skapades av Pokémon Go där man skulle åka/gå runt till olika platser för att kunna fånga Pokémon och strida på ”Gymmen” för att kunna bli gymledare där och ta emot utmanare. I det här inlägget kommer vi ta upp hur förstärkt verklighet kan förändra spelande för all framtid. Men är ni mer intresserade av att spela för pengar se till ta del av detta Folkeautomaten bonuskod till odds.

Men för att kunna fortsätta måste ni ha en viss förståelse för hur förstärkt verklighet fungerar, det skiljer sig ganska mycket mot VR då man istället för en omgivning helt uppbyggd på grafik använder man sig av kameran på surfplattor och smarta telefoner för att lägga till grafiska ämnen. Som tidigare nämnt är Pokémon figurerna något som läggs till med hjälp av grafik på den verkliga bakgrunden som kameran fångar upp.

Rollspel

Med tanke på dess egenskaper kan AR helt revolutionera genren med rollspel mot att kombinera klassiska rollspel med en verklig bakgrund. Och i längden kan man till och med kombinera denna nya teknik för att kunna göra ett live action roleplay till en mer grafisk upplevelse. Tänk er att flera spelare har google glasses på sig och tillsammans med andra kunna slåss mot drakar som läggs dit med denna teknik eller varför inte att överleva en zombiearmé?

Förutom spel finns det andra applikationer som kan vara intressanta som följande exempel:

Träning

Här har vi ännu en genre som AR kan bidra med mycket till, tänk er att ha er egna personliga tränare med er på gymmet utan att det är en fysisk person. Som skulle kunna visa med hjälp av grafik precis hur man ska göra de olika övningarna på rätt sätt. Att göra träning roligare ligger i samhällets intresse då detta kan leda till bättre folkhälsa.

Utbildning

Att applicera denna teknik på utbildning vore ett jättebra sätt att kunna engagera mera och göra kunskap både mer interaktiv och roligt. Tänk er att kunna använda detta hemma istället för att leta igenom alla anteckningar och ha en genomgång på ett ämne på detta sätt om man inte har möjlighet att närvara på en lektion exempelvis på grund av sjukdom.

Sammanfattningsvis så finns det väldigt många sätt man kan använda sig av AR för att just förstärka upplevelser. Det finns en stor oanvänd potential som kommer att visa sig de närmsta åren. Det är en väldigt spännande tid vi befinner oss i helt enkelt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *